Kuopio - Mikkeli - Helsinki - Turku
040 66 343 55
info@yritysmyyntikuntoon.fi

Yrityskauppa – miten laitan yrityksen myyntiin?

Yritys myyntikuntoon ammattilaiset kehittävät yrityksestä kiinnostavan ostokohteen

Yrityskauppa – miten laitan yrityksen myyntiin?

Yrityskauppa – miten laitan yrityksen myyntiin?

 

Onnistunut yrityskauppa ja sen salaisuudet

Yrityksen myyminen eli yrityskauppa tulee yrittäjälle eteen yleensä kerran elämässä. Kun yrityskauppa tulee omistajalle eteen, haluaa hän luopua yrityksestään esim. iän, sairauden tai muusta syystä. Yrityksen myynti voi tulla myös yllättävästäkin syistä: Yritys on saatettu tiettyyn tilaan, ja yrittäjän työ on ns. ”tehty”. Toisinaan myyntiprosessi etenee vaihtelevasti, joillakin nopeasti, toisilla siinä voi vierähtää vuosia.

Useasti myyntiprosessin etenemin on paljon riippuvainen yrityksen nykytilasta ja kuinka yrityksen myyntiin on valmistauduttu eli yritys saatettu myyntikuntoon.

Yrityksen myyminen vaatii monen alan asiantuntemusta ja verkostoja, joita ei yleensä ole omasta takaa. www.yritysmyyntikuntoon.fi

 

Yritys myyntikuntoon

Ennen kuin yritys laitetaan myyntiin ja etsitään ostaja, myyjän kanssa käydään perusteellisesti läpi, mitä ollaan tekemässä ja miten.

On vain vähän yrityksiä, jotka kelpaavat suoraan ostettaviksi.

Yleensä ennen myyntiä yritykselle laaditaan suunnitelma, jossa käydään läpi yrityksen myyntikuntoon saattamisen toimenpiteen. Monesti pitää yritys myyntikuntoon prosessissa suunnitella ja tehdä joitain toimenpiteitä, kuten omaisuuden realisoimista, jopa yrityksen pilkkomista osiin. www.yritysmyyntikuntoon.fi

Yritys myyntikuntoon toimenpiteiden tarkoituksena on saada kohteesta hyvä ja houkutteleva myyntikohde.

Hyvä yritys on sellainen, jolla on tulevaisuutta. Sillä on vankka markkina-asema, tunnettuus, kilpailukykyinen tuote/palvelu ja osaava sekä sitoutunut henkilöstö. Kaikki mitä ei ole selkeästi ja systemaattisesti kehitetty näyttää ulkopuoliselle epämääräiseltä ja se valitettavasti tekee yrityksen myynnistä vaikeamman.

Ostajia on koko ajan liikkeellä, mutta ylivoimaisesti suurimpana ongelmana on se, että hyvistä myyntikohteista on jatkuva pula. Yrityksiä ei ole laitettu riittävän ajoitta myyntikuntoon. www.yritysmyyntikuntoon.fi

 

Saa ostaja innostumaan

Kun yritys on saatu myyntikuntoon, ostajaprofiilin avulla haarukoidaan, kenelle yritys voisi sopia. Hyvin myyntikuntoon rakennettu firma houkuttelee jo itse ostajia puoleensa.

Sopiva ostaja tunnistaa yrityksen omakseen ja on siitä innoissaan.

Toisinaan ostaja voi löytyä läheltä ja toisinaan ostajana voi olla sijoittaja.  Yrityskaupassa on väärin tuijottaa hintaa liikaa, sillä korkeampi hinta tarkoittaa yleensä, että yritys on arvoltaan korkeampi ja myös tuottaa hyvin.

 

Pysyvä ja riidaton kauppa

Yrityskaupan ja yrityskehityksen ammattilaisiin turvaudutaan enemmän myös koko yrityskauppa prosessin aikana: yritys myyntikuntoon toiminnoissa, ostoneuvotteluissa, juridisissa sopimuksissa, yhtiöjärjestelyissä, ja verotusasioissa.

Fiksut ja yrityksen arvoa kasvattavat uudet yrittäjät pyytävät apua heti myös yrityskaupan jälkeen, kun aloittavat ostetun liiketoiminnan pyörittämistä.

Hyvin toteutetussa yrityskaupassa kaikki osapuolet tuntevat saaneensa sen, mitä on luvattu.

 

Lisätietoa:

www.yritysmyyntikuntoon.fi

www.kasvuyritys.fi